{ "title": "Arpa Şehriye Pilavı", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/arpa-sehriye-pilavi(2).jpg", "date": "19.01.2024 09:36:58", "author": "muhsin doğru", "article": [ { "article": "
Arpa Şehriye Pilavı: Değişik pilav çeşitlerini denemeyi düşünenler için tavsiyede bulunabilecek, doğrusu bu tavsiyeye de değecek oldukça lezzetli ve yapımı da bir o kadar kolay olan bir tarif olarak beğeninize sunulmaktadır. Yapılışında kullanılan, ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın salçalı, domatesli; sebzeli, etli ve sade olarak yapılan çeşitleri bulunmaktadır. Ancak bu tarifte sizlere domates ile yapılan arpa şehriye pilavının nasıl yapılacağını tasvir ediyorum. Sizin de malumunuz, arpa şehriye pilavını pişirirken; pirinç ve bulgur ile hazırlamış olduğunuz pilavlar gibi ister kavurarak, isterseniz direkt olarak sıcak suyun içerisine atıp haşlama yöntemi ile pişirebilirsiniz. Ama kavurarak yapılan arpa şehriye pilavı haşlama yöntemi ile yapılandan daha lezzetli olmaktadır. Doğrusu bu lezzetin püf noktalarından birisi de bir ölçü arpa şehriye karşıtı iki ölçü et suyunun konmasıdır. Fakat kendi damağınıza ve zevkinize hitap eden sizin için doğrusudur.

Arpa şehriye pilavı için gerekli malzemeler
Arpa şehriye pilavının yapımı: Tercih ettiğiniz pilav tenceresinin içerisine tereyağını ve sızma zeytinyağını koyun. Yağların yeterince ısınmasının ardından içerisine arpa şehriyeleri atın. Ateşin altını da kısarak, arpa şehriyeleri kavurmaya başlayın. Bu kavurma işlemini arpa şehriyelerin renkleri değişinceye kadar devam edin. Lezzeti yakalama maksadıyla kavurma işlemini on dakika kadar sürdürün. Sonrasında içine rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Biraz da bu şekilde kavurma işlemine devam edin. Malzemelerin içine sıcak olan suyunu ya da sıcak et suyunu ilave edin. Pilavın tuzunu da ilave edin. Ama et suyunun tuzluluğunu gözden kaçırmayın. Ateşi de kısarak, arpa şehriye pilavınızın suyunu çekmesini bekleyin. Yaklaşık on beş dakika sonra pilavınız hazır duruma gelecektir. Sonrasında yine pilavlarda yapıldığı gibi üzerine temiz bir bez örterek, arpa şehriye pilavınızı dinlenmeye bırakın. Dinlenme işleminin bitmesinin ardından servis yapabilirsiniz. Pilavınızın yanında cacık ve lezzetli bir tavuk yemeği tam yerinde olacaktır. Afiyetle yiyiniz.
" } ] }