{ "title": "Arpa Şehriye", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/arpa-sehriye.jpg", "date": "19.01.2024 05:46:15", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Arpa Şehriye; Makarna familyasına ait olan bu bakliyat küçük taneli makarna olarak adlandırılır. Tek başına yemeği yapılamaz ancak birçok yemek içerisinde kullanılır. Oval yapısı ve arpaya benzeyen şekli nedeniyle bu adı almıştır. Arpa şehriyenin diğer adı orzodur. Arpa şehriye genellikle çorba ve pilavlarda kullanılmaktadır.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilav tenceresi içerisine tereyağı koyularak arpa şehriyeler pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan şehriyenin üzerine yıkanmış ve süzülmüş pirinçler eklenerek pirinçlerin rengi beyaz oluncaya kadar kavrulur. Ardından sıcak su ve tuz da tencereye eklenerek pilav kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmesinin ardından yarım saat dinlenmeye bırakılan pilav sıcak bir şekilde servis edilir.

Arpa Şehriye Çorbası Malzemeleri
Arpa Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere içerisinde tereyağı eritilir ve üzerine rendelenmiş domatesler ve salça eklenerek bir süre kavrulur ardından arpa şehriyeler eklenir ve üzerine sıcak su koyulur. Son olarak tuz, nane ve karabiber de eklenerek çorba şehriyeler pişinceye kadar kaynatılır. Sıcak olarak servis edilir.
" } ] }