{ "title": "Arpa Şehriyeli Et Yahnisi", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/Arpa-Sehriyeli-Et-Yahnisi-93.jpg", "date": "21.01.2024 13:53:35", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Arpa şehriyeli et yahnisi; yapımı aslında çok kolay olan bir yemektir. Özellikle toplu düğün ve davetlerde tercih edilen bu yemek pilava benzer. Et suyu ile pişirilen ve Ankara tava adı verilen geleneksel lezzetin pirinç yerine arpa şehriyesi kullanarak yapılan şeklidir. Arpa şehriyesi biraz kavrulduğu için bu yemeğin lezzeti daha da artmaktadır. Ben ilk defa dışarıda bir yerde yemiştim ve çok beğenerek evdekilere de anlatmıştım. Daha sonra araştırdığımda evde imkânlarımla yapabileceğim bir yemek olduğunu anladım ve denedir. Arpa şehriyeli et yahnisinin tarifini sizlerle de paylaşıyorum. Özellikle misafirlerinize hep aynı yemekleri yapmaktan sıkıldınız ve farklı lezzetler arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.

Arpa şehriyeli et yahnisini için gerekli malzemeler
Arpa şehriyeli et yahnisini nasıl yapılır?

Arpa şehriyeli et yahnisinin yapımına eti pişirmekle başlayın. Kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek 5 dakika kavurun. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika sonra et pişmiş olur. Eti suyun içerinden süzün ve suyunu bir kenara alın. Bir tencerede soğan ve sivri biberi biraz yağ ile tuz da atarak kavurun. Üzerine domates rendesi ve etleri de ekleyerek yaklaşık 10 dakika daha pişirin. En son olarak da baharatları ekleyip ocağın altını kapatın.

Bir pilav tenceresinin içerisinde tereyağını eritin ve üzerine arpa şehriyeyi boşaltarak kısık ateşte pilavlık bir hal alana kadar iyice kavurun. Daha sonra tuz ve et suyunu ekleyerek pilav şeklinde pişirmeye başlayın. Bu aşamada şehriyenin üzerine etleri de atıp hafif karıştırın. Eğer suyu yetersiz gelir ve pişmezse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Suyunu iyice çekinceye kadar arpa şehriyesini pişirin. Arpa şehriyeli et yahnisi hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }