{ "title": "Domatesli Arpa Şehriye Pilavı", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/domatesli-arpa-sehriye-pilavi(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:59:22", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Domatesli Arpa şehriye Pilavı, Pilav yemeklerimizin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Pilav her yemeğin yanına yakışır. Özellikle kuru fasulye pilav vazgeçilmez bir lezzettir. Pilavın birçok çeşidi vardır hepsi de sevilerek tüketilir. İç pilav, bulgur pilavı, pirinç pilavı ve şehriye pilavı daha da birçok çeşidi vardır. Türkiye'de en başta bulgur pilavı ve pirinç pilavı yapılmaktadır. Bulgur ve pirinç pilavını hemen hemen hepimiz biliriz. Ben bugün farklı bir lezzeti olan arpa şehriye pilavı yapacağım. Çok lezzetli oluyor ve her damağa hitap ediyor. Özellikle et yemeklerinin yanında çok güzel olan bir lezzettir. Tadı değişik olduğu için bizim evde en az haftada bir kez yaparım.

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri
Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Arpa şehriyeleri yıkayıp suyunu süzelim. Sonra bir tencereye biraz sıvı yağ koyup ocağa alalım. Daha sonra şehriyelerin yarısını tencereye koyup (İsterseniz tamamını da koyabilirsiniz.) rengi kırmızıya dönene kadar karıştırarak kavuralım. Sonra tereyağı ve kalan şehriyeleri de ilave edip biraz daha kavuralım. Domatesleri de yıkayıp rendeleyelim ve onu da tencerenin içine ilave edelim. Domates ile az biraz daha kavuralım. Sıcak suyunu da üzerine dökelim, tuzunu da atıp kısık ateş de suyunu iyice çekene kadar pişirmeye bırakalım. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp karabiberini ilave edelim ve bir karıştıralım. Sonra kapak ile tencere arasına temiz bir havlu veya kâğıt havlu koyup kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım. Demlendikten sonra şeklinin güzel olması için küçük ya da büyük bir kâseye koyup servis tabağına ters çevirelim. Üzerini maydanoz ya da dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
" } ] }