{ "title": "Domatesli Tel Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/doamtesli-tel-sehriye-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:59:04", "author": "gülfer demir", "article": [ { "article": "Domatesli tel şehriye çorbası, güzel bir sofranın başlangıcı olarak sıkça tercih edilen, yapması pratik, lezzetli bir çorbadır. C vitamini, potasyum ve folik asit açısından da gayet besleyici bir çorbadır. Çorbayı yapmak basittir fakat lezzetli olmasını sağlayacak çok ufak detaylar vardır. Bu detayları dikkatli bir şekilde uyguladığınızda ailenize, davetlilerinize parmak yedirtecek bir çorba sunmuş olacaksınız. Bu arada tükettiği gıdaların kalorisini merak edenler için kalori miktarını da pas geçmemek lazım. Bir porsiyon domates çorbasının kalorisi yaklaşık olarak 220 kaloridir.

Domatesli Tel Şehriye Çorbası Malzemeleri
Domatesli Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle domateslerimizi rendeleyerek püre haline getiriyoruz. Daha sonra tencereye tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz. Tereyağının üstüne püre haline getirdiğimiz domatesleri ekliyoruz ve bir güzel karıştırıyoruz. Domateslerin üzerine salçamızı ilave ediyoruz iyice harmanlıyoruz. Daha sonra 1 litre suyumuzu tencereye ekliyoruz, karıştırıyoruz ve kaynayana kadar bekliyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra tel şehriyeleri çorbanın içine ilave ediyoruz. Burada bir püf nokta var. Şehriyeleri ekledikten sonra karıştırmayı bırakmamalıyız. Eğer karıştırmazsak şehriyeler birbirine yapışır ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar. Son olarak tuzumuzu da çorbamıza ekleyip çorbamızı ocaktan alabiliriz. Dilerseniz bu şekilde dilerseniz de limon ve maydanoz eşliğinde çorbanızı sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }