{ "title": "Etli Arpa Şehriye Pilavı", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/etli-arpa-sehriye-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 16:48:47", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Etli Arpa Şehriye Pilavı, her yörede çok yapılan fakat her yörede farklı bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır. Etli yemekler genellikle Doğu ve Akdeniz Bölgesi insanları tarafından çok sevilmektedir. Buna karşın genellikle arpa şehriyeli pirinç daha yaygın bilinen bir tattır. Şimdi sadece arpa şehriyeden etli pilavın nasıl yapılacağını anlatayım.

Etli Arpa Şehriye Pilavı Malzemeler (4 kişilik)
Etli Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Etli arpa şehriye için malzemeleri önceden ölçüp tezgâha alalım. Ayrıca suyu da sıcak kullanacağımız için su ısıtıcısına koyalım. Su sıcak olana kadar bir tencerenin içine tereyağını koyarak eritin. Yağ kızmaya başladığında ise kuş başı doğramış olduğunuz etleri atın ve karıştırın. Sürekli çevirin ki yanmasın. Yaklaşık yedi sekiz dakika sonra bir miktar suyu ilave edin ve kapağını kapatın. Etler pişirilmeye bırakılması gerekir. Bu çok uzun sürmez. Etler suyunu çekmeye başlar ve yumuşar. Etler yumuşadıktan sonra ince ince kıyılmış biberleri, zeytinyağını ve tuzunu atın. Ardından isteğe bağlı olarak karabiber atın ve biraz daha kavurun. Biberlerin rengi olgunlaştıktan sonra arpa şehriyeleri de ekleyin ve özdeştirin. 5-6 dakika kavurduktan sonra, sıcak suyu da ilave edin. Son bir kez daha karıştın ve ocağın altını kısın. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve tencerenin üzerine bir peçete ya da bir havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis sonrası üzerine karabiber serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }