{ "title": "Köfteli Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/kofteli-sehriye-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 19:06:41", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Köfteli şehriye çorbası, besleyici özelliği fazla olan bu çorbayı özellikle kış günlerinde hazırlayıp besin değerinden faydalanabilirsiniz. İçerisinde bul miktarda vitamin ve mineral bulunduğu için öğle veya akşam menüsüne köfteli şehriye çorbasını dahil edebilirsiniz. Çocukların gelişim çağında onların ihtiyaçları olan mineral ve vitaminleri sağlamak gerekiyor. Bu çorbanın içerisinde de birçok vitamin yer almaktadır. Bu nedenden dolayı çorbanın faydasından yaralanmak için tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Bir kere çorbayı denedikten sonra ikinciyi yapmak için fazla beklemeyeceksiniz.

Köfteli Şehriye Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Köfteler için
Köfteli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın hazırlanmasına ilk önce köfteler ile başlayın. Bunun için kıymayı bir tabağın içerisine ilave edip ortasını açın. İçerisine bir tane kuru soğanı rendeleyin ve baharatları ilave edin. Bir yemek kaşığı un ve bir şeker kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra harcı bir güzel yoğurmaya başlayın. Yoğrulan köfte harcından leblebi büyüklüğünde parçalar kopartın. Her kopartılan parçayı avucunuzun içerisinde yuvarlayın ve un serpiştirilmiş tepsiye alın.

Diğer taraftan da çorba tenceresinin içerisine yağ ilavesi yapın. Şehriyeleri yağın içerisinde çok az kavurun ev üzerine bir tane domatesi rende yapıp ilave edin. Ardından biber salçası ve domates salçasını da ekleyip malzemeleri karıştırın. Çorba malzemelerinin içerisine 2 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve kaynatın. Şehriyeler su kaynadıkça pişecektir. Köfteleri de kızgın yağı içerisinde alıp hafif şekilde kızartın. Kızaran köfteleri de çorba tenceresinin içerisine ilave edip birkaç dakika pişirin. Şehriyeler çok fazla yumuşamadan ocağın altını kapatın ve çorbanın içerisine arzuya göre limon suyu ilave edin. Hazır hale gelmiş olan köfteli şehriye çorbasının üzerine kuru nane serpiştirin ve sıcak olarak servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }