{ "title": "Salçalı Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/salcali-sehriye-corbasş.jpg", "date": "24.01.2024 15:35:19", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Salçalı şehriye çorbası, fazla malzeme gerektirmemesi ve lezzetli oluşuyla soğuk kış akşamlarında sıkça yapılan çorbalardan biridir. Öğrenciler, bekarlar, çalışan anneler için son derece kolay bir yemektir. Ayrıca 8. Ayını tamamlamış bebeklerinize güvenle yedirebilirdiniz. Peki bu çorbayı nasıl yapıyoruz?

Salçalı şehriye çorbası
Salçalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Domates salçası, biber salçası ve tereyağı kavurun. Üzerine naneyi ekleyin ve biraz daha kavurun. Kaynamış 3 bardak suyunuzu ekleyin. Çorba fokurdamaya başladığında şehriyeyi ve tuzu ekleyin. Arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Dilerseniz içine kıyma kavurup koyabilir, musluk suyu yerine et, tavuk suyu kullanarak çorbanızın lezzetini arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Not; bu çorbayı tavuk veya et suyuyla zenginleştirirseniz akut gastroenterit (İshal) olan çocuklarınız için son derece iyi bir besin kaynağı olur.
" } ] }