{ "title": "Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/sebzeli-arpa-sehriye-pilavi.JPG", "date": "19.01.2024 12:40:49", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Sebzeli arpa şehriye pilavı; Pilav sofraların, vazgeçilmez lezzetidir diyebiliriz. Sebzeli arpa şehriye pilavı, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışır. Bu pilavı et suyuyla da normal suyla da ikisini karıştırarak da yapabilirsiniz. Kendi damak tadınıza uygun olanını seçip yapabilirsiniz. Ben et suyuyla yapmayı tercih ettim.

Sebzeli arpa şehriye pilavı malzemeleri
Sebzeli arpa şehriye pilavı nasıl yapılır?

Soğan ve biberi küp şeklinde doğrayın. Kabağı ve havucu da iri bir şekilde rendeleyin. Soğan, biber, havuç ve kabakları az yağla bir tencereye koyup kavurun. Kısık ateşte kavurmaya dikkat edin. Daha sonra rendelediğiniz domatesi de ekleyin. Salçayı da ekledikten sonra, iyice karıştırıp şehriyeyi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuzunu ve üzerini geçecek kadar suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin ve pişene kadar sık sık karıştırın. Tencerenin altını, kapatır kapatmaz ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. Sarımsakların iyice dağılması için, karıştırın ve kapağını kapatın. Sebzeli arpa şehriye pilavını dinlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Size bir servis önerisinde bulunabilirim. Kek kalıbını sudan geçirin ve dinlenmiş olan pilavı bastırarak kalıba koyun. Daha sonra kek kalıbını servis tabağına ters çevirin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

" } ] }