{ "title": "Şehriyeli Güveç", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/Sehriyeli-Guvec-13.jpg", "date": "20.01.2024 13:31:27", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Şehriyeli güveç: Şehriyeli güveç ayrıcalıklı ve sıra dışı bir yemektir. Yapımı zahmetli ve özen isteyen bir aşama ile hazırlanmaktadır. Fakat lezzeti tüm yorgunlukları unutturacak niteliktedir. Besin değeri oldukça yüksektir. Bol malzemelerle yemeğin yapılması besin değerinin artmasına fayda sağlamaktadır. Özel günlerde mutlaka ana yemek olarak tercih etmenizi tavsiye edebileceğimiz farklı bir yemektir.

Şehriyeli güveç için gerekli olan malzemeler
Pilavı için
Üzeri için
Şehriyeli güveç nasıl yapılır?

Düdüklü tencere içerisine et parçalarını koyarak üzerine az su ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını açın. 20 dakika kadar eti düdüklü tencerede pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatarak diğer malzemeleri hazırlayın. Domatesleri yıkayarak küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra soğanları soyarak yemeklik bir şekilde doğrayın. Düdüklü tencere içerisindeki eti çıkararak ayrı bir tencere içerisine alın. Tereyağını tencere içerisindeki et üzerine koyarak eti kavurun. Daha sonra doğranan kuru soğanları ilave edecek soğanlar sarı bir renk alana kadar sık sık karıştırarak kavurun. Daha sonra soğanlar sarı bir renk alınca doğranan domatesleri ilave edin. Hep beraber kavurun. Malzemeler iyice kavrulunca salça tuz ve baharatlar ilave edilir. Biraz karıştırılarak pişirildikten sonra 1 su bardağı düdüklü tencere içerisindeki sudan kavrulmakta olan malzemeler içerisine ilave edin. Ocağın altını kısarak karışımı pişmeye bırakın. Bu arada sizde ayrı bir tencere içerisine doğranan soğanın geri kalan kısmını zeytinyağında kavurmaya başlayın. Soğan daha kavrulmadan sarımsakları soyarak çok küçük bir şekilde kavrulmakta olan soğanın içerisine doğrayın. Daha sonra çok küçük bir şekilde kırmızı ve yeşil biberi doğrayarak kavrulan karışım içerisine ilave edin. Tüm malzemeler iyice kavrulduktan sonra şehriyeyi ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın. Şehriyelerin rengi kavrulmaktan kahverengi bir renk alınca domates salçası ve tuzu ilave edin. 1-2 kez karıştırdıktan sonra malzemelerin üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ilave edin. Hazırlanan pilav pişince ocağın altını kapatın. Artık güveç kalıplarını yanınıza alın ve kalıbın yarısına gelecek kadar şehriye pilavı ve üzerine de etli karışımdan ilave edin. Tüm güveçleri bu şekilde doldurun ve üzerine rendelenen kaşar peynirini serpiştirin. Hazırlanan güveçleri önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25 dakika kadar fırında pişirilen şehriyeli güveç süre dolunca fırından çıkarılır ve küçük güveçlerle servis yapılır. Artık şehriyeli güveç hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }