{ "title": "Şehriyeli Pilav", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/Sehriyeli-Pilav-48.jpg", "date": "21.01.2024 06:01:22", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "Şehriyeli pilav, Tüm pilav çeşitlerinin Türk mutfağında yeri bellidir. Ülkemizde hemen hemen her yemekte pilav çeşitleri sofrada bulundururuz. Pilav olmazsa sofralar eksik gibi bir his yaşanır. Şehriyeli pilav birçok yemeğe yakışan ve ana yemeği tamamlayan pilavların başında gelmektedir. Birçok kişinin benimsediği ve severek tükettiği şehriyeli pilav pirinçle yapılmaktadır. Sofralarda klasikleşmesine rağmen sofralarda hala iştah kabartan bir görünüm oluşturmaktadır. Sizde sevdiklerinize ve ailenize kusursuz bir yemek öğünü sunmak istiyorsanız işte şehriyeli pilav tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Şehriyeli pilav için gerekli olan malzemeler
Şehriyeli pilav nasıl yapılır?

Öncelikle pilav yapılacak tencere içerisine tereyağını koyarak ocağın altını açın. Tereyağını ve zeytinyağını çok kısık ateşte eritin. Tereyağı eriyince şehriyeyi ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurun. Şehriye kavrulurken sizde pirinci bol su ile iyice yıkayıp süzülmesi için süzgece alın. Şehriye kavrulup kahverengi bir renk alınca yıkanan pirinçleri kavrulan şehriye içerisine ilave edin ve karıştırın. Daha sonra pirinçte kavruluca pilavın suyu ilave edilir ve tuzu serpiştirilir. Su tam olarak kaynayana kadar ocağın altını tam dereceye verin. Su kaynayınca tavuk bulyonu da ilave edip 1-2 tur karıştırdıktan sonra ocağın altını tekrar kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika kadar pilav pişince bir kaşıkla pilavın dibini kontrol edin. Pilav az da olsa tencerenin dibine yapışmış ise pişmiş demektir. Ocağın altını kapatarak pilavı dinlenmeye bırakın. Pilav dinlenince tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık şehriyeli bulgur pilavı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }