{ "title": "Şehriyeli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/Sehriyeli-Pirinc-Pilavi-11.jpg", "date": "19.01.2024 01:36:47", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Şehriyeli pirinç pilavı: Şehriyeli pirinç pilavı genelde ana yemeğin yanında verilen doyurucu bir yemek çeşididir. Türk mutfağına 18 yüzyıllarda uzak doğudan geldiği düşünülmektedir. Günümüzde şehriyeli pirinç pilavına hemen hemen her sofrada rastlaya bilmekteyiz. İçerisine çok çeşitli sebzeler katılarak da pişirilmektedir. Arpa şehriyesi yerine tel şehriyede kullanabilirsiniz. Bir gece önceden bir su bardağı nohut ıslatıp pilava ekleyebilirsiniz, çok lezzetli olur. Pilav nazlı bir yemektir. Aromasını ve kıvamını tutturmak maharet ister. Bununla beraber kullanacağınız malzemenin kalitesi iyi olmalıdır. Yoksa görünümü ve lezzeti istediğiniz gibi olmayabilir. Güzel malzemeler seçerek şehriyeli pirinç pilavının tarifine geçelim.