{ "title": "Şehriyeli Yayla Çorbası", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/Sehriyeli-Yayla-Corbasi-94.gif", "date": "23.01.2024 03:49:58", "author": "Ömer", "article": [ { "article": "Şehriyeli Yayla Çorbası, Türkiye'nin her yöresinde hazırlanır ve tüketilir. İçerisinde bulunan yoğurt nedeniyle vitamin deposu gibidir. Yüksek kolesterol ve tansiyon hastaları için çok yararlıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu yüzden yayla çorbası içip sağlığımızı desteklemeliyiz.

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeleri
Şehriyeli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Suyu tencereye dökün ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra tencerenin içine şehriye, tuz ve 1 kaşık sıvı yağı ekleyin. Bir kabın içine un, yumurta ve yoğurdu koyun ve iyice çırpın. Şehriyeler pişince içine yoğurt harcını dökün ve kaynamasını bekleyin (Yoğurdun kesilmemesi için harcın içine tenceredeki sudan biraz alıp ılıklaştırılarak koyalım.). Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Tavaya tereyağı ve kalan sıvı yağı dökün, tereyağı eriyince naneyi de ekleyin. Bir iki dakika kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız naneli karışımı çorbanın üzerine boşaltın. Şehriyeli yayla çorbamız servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }