{ "title": "Tel Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/tel-sehriyeli-corbasi.jpg", "date": "22.01.2024 00:38:02", "author": "BURCU YALÇIN", "article": [ { "article": "Tel Şehriye Çorbası; Hem yapılması kolay fazla zaman harcamayan hem de bu kadar kısa sürede lezzetli bir tat elde etmemizi sağlayan bir çorba çeşididir. Hastalık durumlarında kurtarıcı görevi vardır. Pirinç pilavının vazgeçilmez malzemesidir.

Tel şehriye ister sade ister sebzeli olarak yapınız. Şehriyeyi kavurarak ya da haşlayarak yapma yolları vardır. Ben sizlere sebzeli tel şehriye çorbası tarifi vereceğim. Biraz renklenmek de fayda var.

Tel Şehriye Çorbası Malzemeleri
Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Suyu tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynaya kadar elimizde olan sebzelerin hepsini iyice yıkayıp temizledikten sonra çabuk pişmeleri için küp-küp doğrayalım. Kaynayan suyun içine doğramış olduğumuz sebzeleri atalım ve biraz tuz ekleyerek pişmelerini bekleyelim. Tam pişmeden (Yani hafif sert iken) 10 dk. Önce şehriyeleri de malzemelerin üstüne ekleyelim. Malzemelere biraz bekledikten sonra tatlandırmak ve renklendirmek için karabiber, pul biber, tuz, domates rendesi ve bulyonu da ekleyerek pişmeye bırakalım. Tel şehriyeler çabuk pişer ve hemen yapışırlar. Bu yüzden arada karıştırmayı unutmayalım. Pişmiş olan sebzeli tel şehriye çorbamızın üstüne bolca doğranmış maydanoz ile servis yapalım. Yanına küçük limon dilimleri de eklemeyi unutmayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }