{ "title": "Tel Şehriye Pilavı", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/tel-sehriye-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 08:17:55", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Tel Şehriye Pilavı, ülkemizin her bölgesinde çok sık yapılan bir yemek çeşididir. Aynı zamanda da çok sevilerek yenir. Sevmeyeni neredeyse yok denecek kadar azdır. Her yemeğin yanına yakışabilen türden bir yemektir. Tel şehriye pilavınınyapılışı çok kolay ve çok hızlıdır. Evde hazır yemeği olmayan her kadının kurtarıcısıdır. Yapılış tarzı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Tel şehriye pilavı için gerekli malzemeleri
(Verilen malzeme miktarı 4 kişilik yemek içindir.)

Tel şehriye pilavı nasıl yapılır?

Pirinç ile yapılacaksa; pirinçler yarım saat önceden ılık suyla ıslanır. Bulgurda buna gerek yoktur. Zeytinyağı tencereye dökülür ve kızınca tel şehriye eklenir. Tel şehriye kahverengileşinceye kadar kavrulur. Daha sonra pirinç ya da bulgur eklenir. Beş dakika kadar kavrulur ve tereyağı da eklenir. Tereyağı eriyince tuz ve su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Pirinç pilavı yapılacaksa tencerenin kapağının altına peçete koyulur. 15 dakika kadar pişirilir. Şehriyeyi kıtır sevenler içinde şehriye sonradan eklenebilir. Ancak eklenmeden önce şehriye, tereyağında kahverengileşinceye kadar kavrulur. Kavrulan şehriye pilava eklenir ve beş dakika daha pişirilir ve açılması için beklenir. Pilavımız hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

" } ] }