{ "title": "Terbiyeli Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/terbiyeli-sehriye-corbasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 17:32:28", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Terbiyeli şehriye çorbası, özellikle ülkemizde doğu bölgelerinde yapılan bir çorbadır. Son derece lezzetinin ya sıra sofranızda farklı bir çeşit olacak bu çorba, tabi ki sadece doğu bölgelerinde değil, aynı zamanda batıda da yapılır. Birçok kişiye şifa kaynağı olan terbiyeli şehriye çorbası, görüntü olarak hemen hemen yayla çorbasını andırsa bile şehriye çorbasının üzerinde renk farklılıkları görebilirsiniz. Terbiyeli şehriye çorbasının malzeme çeşitliliği diğer çorbalara göre biraz daha fazladır. Fakat belirtmek isterim ki bu çorbanın yapılışı sırasında içerisine koyulan tüm malzemeler çok büyük lezzetlere neden olmaktadır. Bu nedenle sizler de sofranızda bulundurarak bu mükemmel lezzeti tadabilirsiniz. Terbiyeli şehriye çorbasının üzerine isterseniz bir miktar nane serpiştirerek çok daha fazla lezzet alabilirsiniz. Şimdi sayacağım malzemeleri hazırlayarak sizlerde terbiyeli şehriye çorbasını sofralarınıza koyabilirsiniz. Bu malzemelerin miktarına önem vermeniz sizler için çok daha iyi olacaktır.

Terbiyeli Şehriye Çorbası Malzemeleri
Böylesine çeşitli malzemeler ile yapılan terbiyeli şehriye çorbası sıcak sıcak servis edilmelidir. Bu nedenle bu çorbayı yeme zamanınıza yakın zamanlarda yaparsanız çorbanız soğumadan tüketebilirsiniz. Sıcak sıcak içildiğinde bu çorba soğuk algınlığında çok büyük faydalar sağlar. Son olarak terbiyeli şehriye çorbasının yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki malzemelerde bahsettiğimiz iki buçuk su bardağı su yerine et suyu ya da tavuk suyu koyabilirsiniz. Bu şekilde çok daha büyük lezzetler elde edebilirsiniz. Bu durum çorbanın lezzetini iki katına çıkaracaktır.

Terbiyeli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak tereyağını eritmek ve kızdırmak için bir tencere içerisine tereyağını koyun ve ocağınızın orta ateşine verin. Tere yağı tam olarak kızdıktan sonra elinizde bulunan havuçları çok temiz bir şekilde yıkayarak küçük dilimler halinde doğrayın. Yağ içerisinde bir süre pişirin. Havucun yanına da şehriyeleri koyarak karıştırarak iyice pişirin. Tam olarak şehriyeler pişene kadar bir sonraki işleme geçmemeniz gerekir. Tam olarak şehriyeler piştikten sonra bir sonraki işleme geçin.

Bu işlemde ise şehriyenin piştiğine emin olduktan sonra malzemelerde bahsettiğimiz kadar suyu ekleyerek üzerine de bir miktar tuz atın. Bu şekilde iyice karıştırın. Tuz tamamen eridikten sonra da yaklaşık olarak 10 dakika boyunca kaynatmaya devam edilir. Geçen bu 10 dakika içerisinde sizler de boş durmadan diğer işleme geçin.

Karışım kaynarken sizlerde ayrı bir kap içerisine yumurtayı kırın ve içerisine un ile yoğurdu karıştırın. Bu iç malzemeyi iyice çırpın. Tam olarak birbirine karıştığına emin olduktan sonra da yavaş yavaş kaynayan şehriyeler içerisine ilave edilir. Bu sırada bol bol karıştırmanız gerekir. Bu malzemeler eklendikten sonra birkaç dakika kaynatılarak çorbamız ocaktan alınır. Çorbayı ocaktan aldıktan sonra da içerisine ince ince kıyılmış olan maydanozlar eklenir. Bu şekilde sıcak sıcak kaselere konularak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }