{ "title": "Unlu Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriye.gen.tr/images/unlu-sehriye-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 11:04:22", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Unlu Şehriye Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ev hanımlarının kurtarıcı olan çorba çeşitleri yapılışının pratik oluşuyla çok sık tercih edilmektedir. Çorba ve çorba çeşitleri bakımında Türk mutfağı çok zengindir. Farklı malzemelerle farklı lezzet imkânı sunan çorba çeşitleri hemen hemen bütün yaş gruba tarafından tercih edilmektedir. Özellikle kış ayalarında gribe ve soğuk algınlığına karşı sofralardan eksik olmamaktadır. Çorba çeşitleri arasında olan ve yapılışı çok pratik olan unlu şehriyeli çorbanın tarifi şu şekildedir;

Unlu Şehriye Çorbası Malzemeleri
Unlu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı yapacağınız tencerenin içine yağlayın koyun ve eritin. Yağlar eriyince unu ilave ederek yağlarla birlikte kavurun. Unun kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra salçayı ve naneyi de ilave ederek kavurmaya devam eden. Salçayı koyduktan sonra bir iki tur kavurursanız yeterli olacaktır. Daha sonra suyunu ve tavuk suyunu ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırın. Unun ve salçanın topak topak olmasını engellemek için hızlı karıştırmanız gerekmektedir. Çorbayı kaynayana kadar karıştır. Kaynayınca çorba suyuna şehriyeleri ilave edin. Daha sonra baharatlarını ve tuzunu da ilave ederek şehriyeler pişene kadar kaynatın. Ortalama 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Şehriyeler piştikten sonra ve kıvamını da ayarladıktan sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Servis esnasında isteğe göre kaşar rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }