Arpa Şehriyeli Ayran Çorbası için öncelikle arpaları yıkayıp süzün. Daha sonra geniş bir tencereye koyarak üzerine sıcak su ilave edin. Arpa şehriyeler kaynayıp piştikten sonra ocağın altını kısın ve ayrı bir yerde iki kâse yoğurt içine yumurtayı kırarak iyice çırpın. Yumurtalar içinde iyice harmanlanıp karışması lazım. Aksi taktirde çorba topak topak olur ve yumurtalar çorbanın içinde dağılır. Daha sonra kaynayan çorbanın içine yoğurtlu harcı yavaş yavaş dökerek sık sık karıştırın.
Harcı içine kattığınız zaman çorbanın kaynaması duracaktır. Bunun nedeni yoğurdun soğuk olmasından kaynaklanmaktadır. Çorba kaynayana kadar tahta bir kaşık yardımı ile çorbayı iyice karıştırın. Yoksa çorba çürümeye ve dağılıp dalga dalga olmaya başlar. Ancak sık sık çorba kaynayana kadar karıştırırsanız çorbanız yoğun bir kıvam alarak toparlanacaktır. Daha sonra tuzunu ayarlayarak karıştırmaya devam edin. Arpa Şehriyeli Ayran Çorbası kıvam aldıktan sonra ocağın altının kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak çorbayı dinlendirin. Daha sonra bir sos tavasında tereyağını eritin. Daha sonra nane ve pul biber ekleyerek iyice rengi çıkana kadar karıştırın. Daha sonra arpa şehriyeli ayran çorbasını sunumunu yapacağınız şık çorba kaselerine doldurup üzerine tereyağılı, pul biberli ve naneli harcı sıcak iken dökün. Daha sonra sunumu için süsleyerek sıcak olarak servis edin.