Çorbanızın yapımı için bir çorba tenceresinin içerisine süzme yoğurdu boşaltın. Yoğurtun üzerine un ve yumurtayı da ekleyerek kaşık yardımıyla pütür kalmayıncaya kadar karıştırın. Üzerine yavaş yavaş soğuk suyu ekleyin. Yoğurt çorbanızın kesilmemesinin birinci altın kuralı çorbaya ekleyeceğiniz suyun soğuk olmasıdır. Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kesilmeden pişebilmesi için vereceğim ikinci altın kural ise çorbanın içerine konulan kaşığın hiç çıkartılmadan hep aynı yöne doğru karıştırılmasıdır.
Eğer kaşığı çıkartırsanız çorbanız kesilebilir. Karıştırma işlemini çorba kaynamaya başlayıncaya kadar devam ettirin. Çorbanız kaymaya başladığında karıştırmayı bırakın ve yaklaşık 15 dakika sonra içerisine tel şehriyeleri atın ve tencerenin altını kapatın. Tel şehriye sıcaklık ile pişecektir. Kesilmemesine dair vereceğim üçüncü ve en önemli ipucu ise tuzunun çorba ılık iken atılmasıdır. Bu arada sakın yumurta sevmiyorum diye koymadan yapmayı denemeyin. Çünkü bu durum da çorbanın kesilmesini kolaylaştırır.
Diğer taraftan çorbanızın lezzet sırrı olan sosu için tereyağı ve sıvı yağı kızdırın. Üzerine nane de ekleyerek karıştırın. Sıcak çorbanın yavaşça içine dökün. Arzu ederseniz sosuna toz biber katarak çorbanızın daha renkli olmasını da sağlayabilirsiniz. Eğer tel şehriyeyi sevmiyorsanız yoğurt çorbasının içerisine tel şehriye yerine arpa şehriye de koyabilirsiniz. Fakat arpa şehriye koyacaksanız çorbanın altını kapatmadan şehriyeyi biraz pişirmeniz gerekir. Çünkü arpa şehriye daha geç pişer. Şimdiden afiyet olsun.