Çorba yapacağınız tencereye 2 çorba kaşığı yağı koyup eritin.
Daha sonra yağ eriyince ununu da ilave ederek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Unun yanmaması için sık sık karıştırın. Kavurma işlemi bittikten sonra yavaş yavaş suyunu ilave edin. Suyunu ilave ederken karıştırma işlemini bırakmayın hızlı hızlı karıştırın. Suyunu ilave ettikten sonra sütünü ve şehriyesini de ilave edin. Malzemelerin hepsini ilave ettikten sonra kaynayana kadar hep aynı yönde karıştırın. Hep aynı yönde karıştırırsanız çorba daha çabuk kaynayacak ve süt de kesilmesini de engelleyecektir. Şehriyeler piştikten sonra tuzunu ve naneyi de ilave ederek bir iki dakika daha kaynatın. Çorbanın kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde çorbanız hazır olacaktır. Hazırladığınız çorbayı biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Servis esnasında isteğe göre çorbanın üzerine pul biber de serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.