Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası: Lezzetine doyulmayacak kalorisi düşük soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak bir tarifle karşınızdayım. Ben bu çorbayı tel şehriye ile yapıyorum isteğe bağlı arpa ya da yıldız şehriyede kullanabilirsiniz.
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Malzemeleri- Bir kilo tavuk budu (Bu gö
ğüste olabilir ben göğüs eti sevmediğim için budunu tercih ediyorum)
- Bir buçuk su bardağı tel şehriye
- Üç dört orta boy domates
- Bir tatlı kaşığı kuru nane
- Bir tatlı kaşığı limon suyu
- Altı su bardağı sıcak su
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- Bir tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Bir kilo haşlanmış tavuk budu
- Bir tutam tuz
- Bir fincan sıvı yağ
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle tavuk butları mızı iyicene yıkayıp geniş bir tencerede haşlıyoruz. Haşlanmış tavuk butlarını ufak ufak didikliyoruz. Ayrı bir yerde domatesleri rendeliyoruz. Yağımızı çukur bir tencereye koyup biraz kızdıktan sonra içine kuru nane atıp bir iki taşım kavuruyoruz. Üzerine biber salçasını koyup iyicene eritiyoruz. Rende domatesi döküp bir süre kaynatıyoruz. Pul biberimizi karabiberi ilave edip suyumuzu da döküp kaynatıyoruz. Akabinde şehriyeleri koyup sonrasında didiklenmiş tavuk butları mızı döküp yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Piştiğine emin olunca bir tatlı kaşığı limon suyumuzu ve bir su bardağına yakın soğuk su ilave edip yaklaşık 10 dakika kadar dinlendiriyoruz ve afiyetle yemeye hazır hale geliyor.
Afiyet olsun.
19.01.2024 15:48:33
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|