Suyu tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynaya kadar elimizde olan sebzelerin hepsini iyice yıkayıp temizledikten sonra çabuk pişmeleri için küp-küp doğrayalım. Kaynayan suyun içine doğramış olduğumuz sebzeleri atalım ve biraz tuz ekleyerek pişmelerini bekleyelim. Tam pişmeden (Yani hafif sert iken) 10 dk. Önce şehriyeleri de malzemelerin üstüne ekleyelim. Malzemelere biraz bekledikten sonra tatlandırmak ve renklendirmek için karabiber, pul biber, tuz, domates rendesi ve bulyonu da ekleyerek pişmeye bırakalım. Tel şehriyeler çabuk pişer ve hemen yapışırlar.
Bu yüzden arada karıştırmayı unutmayalım. Pişmiş olan sebzeli
tel şehriye çorbamızın üstüne bolca doğranmış maydanoz ile servis yapalım. Yanına küçük limon dilimleri de eklemeyi unutmayalım.
Afiyet olsun.