Pirinç ile yapılacaksa; pirinçler yarım saat önceden ılık suyla ıslanır. Bulgurda buna gerek yoktur. Zeytinyağı tencereye dökülür ve kızınca tel şehriye eklenir. Tel şehriye kahverengileşinceye kadar kavrulur. Daha sonra pirinç ya da bulgur eklenir. Beş dakika kadar kavrulur ve tereyağı da eklenir. Tereyağı eriyince tuz ve su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Pirinç pilavı yapılacaksa tencerenin kapağının altına peçete koyulur. 15 dakika kadar pişirilir. Şehriyeyi kıtır sevenler içinde şehriye sonradan eklenebilir. Ancak eklenmeden önce şehriye, tereyağında kahverengileşinceye kadar kavrulur. Kavrulan şehriye pilava eklenir ve beş dakika daha pişirilir ve açılması için beklenir.
Pilavımız hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.