İlk önce tavuğu güzelce tavuk bulyon ile haşlayalım. Sonra 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda şehriyeleri yakmadan güzelce kavuralım. Kavurmuş olduğumuz şehriyeleri tavuk suyuyla kısık ateşte pişirelim. Sonra büyük bir kabın içine haşlanmış olan tavuğu alalım ve didikleyelim. Daha sonra maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayıp, karıştırma kabına alalım. Kırmızı biberi, kornişon turşuyu küp-küp doğrayalım. Bunları da karıştırma kabına alalım. Daha sonra pişirdiğimiz şehriyeyi ılıyınca, karıştırma kabına koyalım. En son mısırını, tuzunu ve limonu da ekleyelim (İsteğe göre limon eklemeyebilirsiniz). Eğer yağı az gelirse kendi damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
Daha sonra karıştırma kabındaki tüm malzemeleri iyice harmanlayalım. Servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.