Tel Şehriye
Tel Şehriye, ince tel şeklinde hamurun kurutulup kesilmesiyle elde edilen ve genellikle çorbası yapılan bir besin türüdür. Tel şehriyenin çorbası yapılacağı gibi pilavlarda da kullanılması mümkündür. Tel şehriyeyi hemen her mutfakta bulunan bir besindir. Tel şehriye ile yapılacak yemek tariflerinden 1 tanesinin tarifini yazalım.
>
Tel şehriye ile yapılabilecek yemekler- Tel şehriyeli tavuklu çorba
- Tel şehriyeli pilav
- Tel şehriyeli salçalı çorba
Tel şehriye tavuklu çorba malzemeler- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 litre sıcak su
- Karabiber, nane, pul biber ve tuz
- Biber salçası ve yağ
- 1 tane domates
- 100 gram bonfile tavuk
- 1 tane biber
Tel şehriye tavuklu çorba nasıl yapılır?
Öncelikle suyumuzu bir köşede kaynatalım. Biberleri ve tavukları küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Domateslerin kabuğunu soyup ince ince doğrayın. Doğrama işlemleri tamamlandıktan sonra bir tencere içerisine biraz yağ alın. Yağın içerisinde biberleri ve tavuğu alıp biraz kızartın ve daha sonra 1 çay kaşığı kadar salçayı salça ile kavurun. Daha sonra domatesleri koyun ve domateslerin diriliği gidene kadar bekleyin. Sonra tel şehriyeyi ilave edip güzelce karıştırın ve suyu dökün. Tel şehriye şiştiği zaman tuz karabiber pul biber ve naneyi ilave edip tel şehriye çorbasını dinlendirip afiyetle içebilirsiniz.
>
20.01.2024 03:12:31
Tel Şehriye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|