Kıymalı şehriye yapmayı düşündüğümde, özellikle soğanları pembeleştirirken dikkat etmem gerektiğini hatırlıyorum. Onların rengi ve kokusu, yemeğin ilk lezzetini verir. Ayrıca, kıymayı eklediğimde tuz ve karabiberle lezzetini artırmanın ne kadar önemli olduğunu da deneyimledim. Domatesleri ekleyip suyunu salmasını beklemek, gerçekten yemeği canlandırıyor. Şehriyeleri eklediğimde bir kaç dakika kavurmak da önemliymiş; şehriyelerin lezzetini artırdığı kesin. Son olarak, pişirme sırasında tencerenin kapağını kapatmayı ihmal etmemek gerekiyor. Servis aşamasında üzerine biraz kuru nane serpmek, bence görsellik açısından da önemli. Bu tarifin püf noktalarını dikkate alarak yaptığımda, ailemden gelen geri dönüşler her zaman olumlu oldu. Kıymalı şehriye, aile yemeklerine ve misafir sofralarına bambaşka bir tat katıyor!
Kıymalı şehriye yapmayı düşündüğümde, özellikle soğanları pembeleştirirken dikkat etmem gerektiğini hatırlıyorum. Onların rengi ve kokusu, yemeğin ilk lezzetini verir. Ayrıca, kıymayı eklediğimde tuz ve karabiberle lezzetini artırmanın ne kadar önemli olduğunu da deneyimledim. Domatesleri ekleyip suyunu salmasını beklemek, gerçekten yemeği canlandırıyor. Şehriyeleri eklediğimde bir kaç dakika kavurmak da önemliymiş; şehriyelerin lezzetini artırdığı kesin. Son olarak, pişirme sırasında tencerenin kapağını kapatmayı ihmal etmemek gerekiyor. Servis aşamasında üzerine biraz kuru nane serpmek, bence görsellik açısından da önemli. Bu tarifin püf noktalarını dikkate alarak yaptığımda, ailemden gelen geri dönüşler her zaman olumlu oldu. Kıymalı şehriye, aile yemeklerine ve misafir sofralarına bambaşka bir tat katıyor!
Cevap yaz