Şehriyeli tavuk ciğeri çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: Şehriyeli tavuk ciğeri çorbası, hem doyurucu hem de vitamin deposu bir seçenek sunuyor. Tavuk ciğerinin özel lezzetiyle şehriyenin enfes uyumu, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

28 Ekim 2025

Şehriyeli Tavuk Ciğeri Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram tavuk ciğeri
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 6 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı:


  • Tavuk ciğerlerini güzelce yıkayıp, fazla suyunun süzülmesi için bir kenara alın.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Tencerede tereyağını eritin, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Tavuk ciğerlerini ekleyip, ciğerler rengini değiştirene kadar kavurmaya devam edin.
  • Şehriyeleri ekleyip, hafif renk alana kadar 2-3 dakika daha kavurun.
  • Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın ateşini kısıp, yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Ciğerler ve şehriyeler iyice piştikten sonra, ince kıyılmış maydanozu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Ciğerlerin fazla suyunu kağıt havlu ile iyice kurulayın, böylece çorba daha lezzetli olur.
  • Şehriyeleri kavururken çok fazla yakmamaya dikkat edin, yoksa acı bir tat oluşabilir.
  • Ciğerlerin çok fazla pişmesini istemiyorsanız, şehriyeleri kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz.
  • Çorbayı servis ederken üzerine limon sıkmak lezzetini artıracaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni