Tavuklu yoğurt çorbası nasıl yapılır, içinde ne var?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik tavuklu yoğurt çorbası tarifi. Şehriyenin enfes dokusu ve tavuklu yoğurt karışımının muhteşem uyumuyla hem doyurucu hem de hafif bir lezzet sunuyor.

28 Ekim 2025

Tavuklu Yoğurt Çorbası (Şehriyeli) Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 200 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 6 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, nane

Yapılışı:


  • Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip tavuklar rengi dönüp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Havucu ve şehriyeyi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynayınca kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Başka bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın. Üzerine çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyip ılıştırın.
  • Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırın. Kaynamasına izin vermeden 5-10 dakika daha pişirin.
  • Üzerine nane serperek sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken çok yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın, aksi halde yoğurt kesilebilir.
  • Tavuk suyu kullanırsanız çorba daha lezzetli olur.
  • İsteğe bağlı olarak sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni