Tel şehriye salatası tavuklu nasıl yapılır?

Hem doyurucu hem ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için pratik bir tarif: Tavuklu tel şehriye salatası. Renkli sebzeler ve nar ekşili sosun buluştuğu bu nefis salata, öğle yemekleri veya hafif akşam öğünleri için ideal bir seçenek sunuyor.

28 Ekim 2025

Tel Şehriye Salatası (Tavuklu) Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket tel şehriye (yaklaşık 200 gram)
  • 2 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
  • 1 adet salatalık (küp doğranmış)
  • 4-5 dal taze soğan (ince doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: nar taneleri ve dereotu

Yapılışı:


  • Tel şehriyeleri tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Piştikten sonra süzün ve soğumaya bırakın.
  • Tavuk göğüslerini tuzlu suda haşlayıp, soğuduktan sonra didikleyin.
  • Geniş bir salata kabına soğuyan şehriyeleri, didiklenmiş tavuğu, rendelenmiş havucu, doğranmış kırmızı biber, salatalık, taze soğan ve maydanozu ekleyin.
  • Ayrı bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve karabiberi çırparak sosunu hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Servis yapmadan önce buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip, üzerini nar taneleri ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi halde yumuşak olur.
  • Tavukları haşlarken içine bir diş sarımsak, bir parça soğan ve birkaç tane karabiber atarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Salatayı dinlendirdikten sonra servis ederseniz, tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlarsınız.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni