Tel Şehriye Salatası (Tavuklu) Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket tel şehriye (yaklaşık 200 gram)
- 2 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
- 1 adet salatalık (küp doğranmış)
- 4-5 dal taze soğan (ince doğranmış)
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limonun suyu
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı: nar taneleri ve dereotu
Yapılışı:
- Tel şehriyeleri tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Piştikten sonra süzün ve soğumaya bırakın.
- Tavuk göğüslerini tuzlu suda haşlayıp, soğuduktan sonra didikleyin.
- Geniş bir salata kabına soğuyan şehriyeleri, didiklenmiş tavuğu, rendelenmiş havucu, doğranmış kırmızı biber, salatalık, taze soğan ve maydanozu ekleyin.
- Ayrı bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve karabiberi çırparak sosunu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Servis yapmadan önce buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip, üzerini nar taneleri ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şehriyeleri fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi halde yumuşak olur.
- Tavukları haşlarken içine bir diş sarımsak, bir parça soğan ve birkaç tane karabiber atarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
- Salatayı dinlendirdikten sonra servis ederseniz, tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlarsınız.
|