8 kişilik şehriye çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç yemeği arayanlar için pratik bir şehriye çorbası tarifi. Tereyağında kavrulan sebzelerin ve şehriyelerin aroması, tavuk suyuyla birleşerek sıcacık bir lezzet şöleni sunuyor. Aile sofralarını şenlendirecek bu nefis çorba, sadece yarım saatte hazırlanıyor.

28 Ekim 2025

8 Kişilik Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 8 su bardağı tavuk suyu (veya et suyu/ su)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
  • İsteğe bağlı garnitür: maydanoz veya dereotu

Yapılışı:


  • Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin
  • Şehriyeleri ekleyip hafif renk alana kadar kavurun (altın sarısı rengini almalı)
  • Tavuk suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tuz ve karabiberi ekleyin
  • Sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin
  • Son olarak naneyi ve isterseniz limon suyunu ekleyin
  • Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanoz veya dereotu serpin
  • Sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri iyice kavurmak çorbanın lezzetini artırır
  • Tavuk suyu yerine 2 adet tavuk bulyon kullanabilirsiniz
  • Kıvamını beğenmezseniz 1 yemek kaşığı unla kıvamlandırabilirsiniz
  • İsteğe göre içine küçük tavuk parçaları ekleyebilirsiniz

Not: Bu tarif yaklaşık 30 dakikada hazır olur ve 8 kişiye yetecek miktardadır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni