Şehriye yapımında kullanılan malzemelerin lezzeti ve dokusu üzerinde ne kadar etkili olduğunu hiç düşündünüz mü? Mesela, unun türü gerçekten de şehriyenin elastikiyetini artırmakta önemli bir rol oynuyor. Yüksek gluten içeren unlar tercih edilmesinin sebebi de bu. Peki sizce tam buğday unu kullanmak, şehriyenin besin değerini artırır mı? Ayrıca, yumurta eklemek lezzeti nasıl etkiliyor? Şahsen yumurta sarısının rengi ve tadı şehriyeye bambaşka bir hava katıyor gibi geliyor. Tuz ve yağın da hamurun yapısına katkısı dikkat çekici. Sizce hangi yağ türü şehriyeye en çok yakışır? Zeytinyağı mı, yoksa ayçiçeği yağı mı? Ek malzemelerden bahsederken, baharatların ve sebzelerin eklenmesi, şehriyenin lezzetini ne kadar zenginleştiriyor? Bu tür detaylar, şehriye yapımında gerçekten dikkate alınması gereken unsurlar değil mi?
Şehriye yapımında kullanılan malzemelerin lezzeti ve dokusu üzerinde ne kadar etkili olduğunu hiç düşündünüz mü? Mesela, unun türü gerçekten de şehriyenin elastikiyetini artırmakta önemli bir rol oynuyor. Yüksek gluten içeren unlar tercih edilmesinin sebebi de bu. Peki sizce tam buğday unu kullanmak, şehriyenin besin değerini artırır mı? Ayrıca, yumurta eklemek lezzeti nasıl etkiliyor? Şahsen yumurta sarısının rengi ve tadı şehriyeye bambaşka bir hava katıyor gibi geliyor. Tuz ve yağın da hamurun yapısına katkısı dikkat çekici. Sizce hangi yağ türü şehriyeye en çok yakışır? Zeytinyağı mı, yoksa ayçiçeği yağı mı? Ek malzemelerden bahsederken, baharatların ve sebzelerin eklenmesi, şehriyenin lezzetini ne kadar zenginleştiriyor? Bu tür detaylar, şehriye yapımında gerçekten dikkate alınması gereken unsurlar değil mi?
Cevap yaz