Un kavurmalı arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç yemeği olan un kavurmalı arpa şehriye çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden. Tereyağında kavrulan unun kattığı kıvam ve kavrulan şehriyelerin aromasıyla, sıcacık bir lezzet şöleni sunuyor.

28 Ekim 2025

Un Kavurmalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 8 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:


  • Geniş bir tencerede tereyağını eritin
  • Unu ekleyip kısık ateşte kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun
  • Ayrı bir tavada sıvı yağ ile arpa şehriyeleri hafif renk alana kadar kavurun
  • Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar sotelenir
  • Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın
  • Kavurduğunuz unu tencereye ekleyip karıştırın
  • Et suyunu yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın
  • Kavurduğunuz arpa şehriyeleri ekleyin
  • Tuz, karabiber ve naneyi ilave edin
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika pişirin
  • Şehriyeler ve sebzeler yumuşayınca ocaktan alın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine bir tutam kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz
  • Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Unu yakmadan kavurmaya dikkat edin
  • Et suyu yerine tavuk suyu veya sadece su da kullanabilirsiniz
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz
  • Şehriyeleri önceden kavurmak çorbaya lezzet katacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni