Tavuk suyuna şehriye nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve besleyici bir tavuk suyuna şehriye çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bir şifa kaynağıdır. Kemikli tavukla hazırlanan et suyunun derin aroması, tel şehriyelerin hafif kızartılmış dokusuyla birleşerek her damakta unutulmaz bir tat bırakır.
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk (veya 4-5 adet tavuk but/pirzola)
- 2 litre su
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlık Aşamaları:
- Tencereye tavuk ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra köpüğünü alın, ocağın ateşini kısın
- Doğranmış sebzeleri ekleyip 1-1.5 saat pişirin
- Tavuk etlerini sudan çıkarıp didikleyin
- Tavuk suyunu süzün, tekrar tencereye alın
- Şehriyeleri sıvı yağda hafif kızartın
- Kızaran şehriyeleri tavuk suyuna ekleyin
- 10-15 dakika daha pişirin
- Didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip karıştırın
- Tuz ve karabiberle son kez tatlandırın
Püf Noktaları:
- Tavuk suyunun lezzeti için kemikli tavuk kullanın
- Şehriyeleri önceden kızartmak çorbanın kıvamını güzelleştirir
- Çorba çok koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz
- İsteğe göre maydanoz veya nane ile süsleyin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunun
|